13. Augusta 2022.

Sin efendije Beganovića lažno prijavio napad na sebe!

MUP Zeničko-dobojskog kantona prijavio je danas maloljetnog A.B. zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje. U pitanju je sin imama iz Velike Kladuše Selvedina efendije Beganovića, koji je također nekoliko puta prijavljivao napade na sebe, objavila je Federalna televizija.

Beganović je nedavno iz Velike kladuše preselio u Visoko i odmah nakon toga prijavio je napade na svog sina. U isto vrijeme, MUP Unsko-sanskog kantona istražuje mogućnost da je i efendiju Beganovića napadao njegov sin koji je priznao da je lažno prijavio napad na sebe.

Podsjetimo, sin efendije Beganovića – Amar prijavio je napad 3, marta u 20 sati u mjestu Poričani. Kazao je kako ga je napala jedna osoba, a zadobio je lakše povrede koje su mu nanesene drškom noža.

Njegov otac Slevedin prijavio je četiri napada u Velikoj Kladuši, a u jednom od njih je zadobio teže ubodne rane. Prepostavljalo se da su napadači na njega bili pripadnici selefijskog pokreta.

Beganović je javnosti postao poznat po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM