Sin efendije Beganovića lažno prijavio napad na sebe!

MUP Zeničko-dobojskog kantona prijavio je danas maloljetnog A.B. zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje. U pitanju je sin imama iz Velike Kladuše Selvedina efendije Beganovića, koji je također nekoliko puta prijavljivao napade na sebe, objavila je Federalna televizija.

Beganović je nedavno iz Velike kladuše preselio u Visoko i odmah nakon toga prijavio je napade na svog sina. U isto vrijeme, MUP Unsko-sanskog kantona istražuje mogućnost da je i efendiju Beganovića napadao njegov sin koji je priznao da je lažno prijavio napad na sebe.

Podsjetimo, sin efendije Beganovića – Amar prijavio je napad 3, marta u 20 sati u mjestu Poričani. Kazao je kako ga je napala jedna osoba, a zadobio je lakše povrede koje su mu nanesene drškom noža.

Njegov otac Slevedin prijavio je četiri napada u Velikoj Kladuši, a u jednom od njih je zadobio teže ubodne rane. Prepostavljalo se da su napadači na njega bili pripadnici selefijskog pokreta.

Beganović je javnosti postao poznat po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Uhapšena još trojica osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com