Sin Milorada Dodika ženi lijepu Arijanu iz Bihaća

Bihać, Laktaši i cijela Bosanska krajina ovih su dana u svojevrsnoj groznici – pripremaju se za svadbu decenije.

Naime, Igor Dodik, sin predsjednika RS-a Milorada Dodika, nakon duže veze oženit će lijepu Arijanu Demirović iz Bihaća, kćerku Irfana Demirovića, nekadašnjeg nogometaša bihaćkog Jedinstva. Ljubavna veza dvoje krajiških studenata, koji su se upoznali tokom studija na prestižnom milanskom Univerzitetu Bocconi, trebala bi se uskoro okončati brakom, a detalji budućeg prijateljstva Dodika i Demirovića dogovoreni su prije nekoliko dana, tokom posjete Milorada Dodika i njegove supruge Snježane porodici Demirović u Bihaću.

Sudeći prema onome što se o Arijani može saznati iz profila sa nekoliko internetskih mreža, ova uspješna studentica ekonomije zaljubljenica je u nogomet i tenis. Uživa u igrama Novaka Đokovića, luda je za londonskim Arsenalom i prati sve utakmice i treninge nogometne reprezentacije BiH. Sa svojim je ocem Irfanom često putovala na gostujuće utakmice bh. nacionalnog tima pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li im se na putovanjima ubuduće pridružiti i zet Igor.

Igor Dodik, kao ni njegova sestra Gorica, nije bio talentiran učenik pa ga otac nije mogao upisati na prestižne britanske i američke univerzitete na kojima osnovni kriterij nije bankovni račun već znanje i talent. No, zato je Milorad Dodik posegnuo za svojim tadašnjim položajem premijera RS-a i svojim mahinacijama “isposlovao” da školovanje njegove djece u Italiji i na Kipru plate firme i javna preduzeća u ovom entitetu na koje je imao bezgraničan utjecaj.

(VisokoIN/Oslobođenje)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com