SIPA dobila zahtjev za provjeru Vjekoslava Bevande

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH dobila je zahtjev Predsjedništva BiH za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, potvrđeno je Srni u SIPA-i.Portparol SIPA-e Željka Kujundžija rekla je da će ova policijska agencija odmah preduzeti sve potrebne korake u skladu sa svojim nadležnostima, te da očekuje da taj posao bude završen nakon novogodišnjih praznika, prenose agencije.

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić nije bila u prilici ni da potvrdi, niti da demantuje da je zahtjev za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH danas stigao u CIK.

Zahtjev za provjeru Bevande, kandidata HDZ-a BiH za predsjedavajućeg Vijeća ministara, poslat je danas uz svu potrebnu dokumentaciju i u skladu sa zakonskim propisima, a CIK i SIPA su, prema zakonu, obavezni da provjeru završe u roku od osam dana, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić očekuje da bi procedura imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara mogla biti gotova nakon novogodišnjih praznika.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com