SIPA: Uz pomoć građana presječen međunarodni lanac trgovine drogom

Zahvaljujući informacijama građana, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 13. decembra na području Sarajeva lišili su slobode tročlanu međunarodnu kriminalnu skupinu kod koje je pronađeno oko 12 kg droge koja svojim izgledom asocira na “skank”.

Prema operativnim saznanjima droga potječe s Kosova, a bila je namijenjena za tržište Švicarske, saopćeno je iz SIPA-e.

Pretragom stana jedne od osoba lišenih slobode, pored droge koja je bila zapakirana u 12 paketića, pronađena je i novčanica od 500 eura, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je krivotvorena te mobilni telefoni sa SIM karticama.

Jedna od osoba lišenih slobode je državljanin BiH A.S. (1959.), a prema dokumentima upitne vjerodostojnosti druge dvije osobe su državljani Republike Srbije, R.D. (1954.) i B.G. (1965,), od kojih je jedan ranije osuđivan u Češkoj na desetogodišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogom.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu organizirani kriminalitet i nedozvoljena trgovina drogom, osobe lišene slobode bit će predate na postupanje Tužiteljstvu BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zahvaljuju svim građanima koji su svojim saznanjima i obavještenjima pomogli da se presiječe ovaj međunarodni lanac trgovine drogama, a aktivnosti čiji je cilj suzbijanje ilegalne trogovine drogom bit će nastavljene.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

VISOKOIN.COM

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

VISOKOIN.COM

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

VISOKOIN.COM

Policija u Visokom uhapsila jednu osobu, pronađena droga

VISOKOIN.COM

MUPKS: Spahović nije bio pod utjecajem narkotika i alkohola

VISOKOIN.COM

Tri mladića iz Tešnja uhapšena zbog krađa starih golfova

Visokoin.com