SRAMOTNO: Lovci ubijali pse lutalice u Visokom!

Putem emaila obratio nam se jedan naš čitalac, kako navodi, ogorčen na visočke lovce. O čemu se radi možete pročitati u mailu koji smo dobili:

“Obraćam Vam se iz slijedećeg razloga. Jutros oko 10:00 sati sam otišao da pregledam posjed i zatekao ubijenog psa kako leži u lokvi krvi nasred posjeda. Prije svega taj isti pas je bio mali pas koji je bio i pelcovan protiv bjesnila i koji je brinuo o našem posjedu. Pošto je posjed čuvan i od strane čuvara, rečeno je da je grupa lovaca, dala sebi za pravo da ulazi u privatni posjed sa puškom i da lovi i ubije psa.

Isti su rekli da imaju nalog i dozvolu od Opštine, te da ima pravo da ubije psa. Poznavajući zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Sve to ne bi ni bilo toliko strašno da životinja nije ostavljena da pati i da je ostavljena nasred posjeda u lokvi krvi. Ako je već Opština dopustila da se ovaj zločin nad životinjama sprovede, zašto ista nije obezbijedila adekvatno rješenje za uklanjanje ubijenih životinja.

Također, rečeno je od očevidaca da su lovci krenuli od Tunela na Ravnama i putem ubijali pse. Jutros su lovci lovili pse i po naselju Buci, a kako je rečeno od očevidaca čuli su se i pucnji kroz šumu i selo.

Ja ne mogu da vjerujem da za neke osobe ovo predstavlja rješenje problema, jer vjerovatno iste ne razmišljaju o ničijoj budućnosti, a nisu ni svjesne da ovakvi postupci predstavlju rizik za zdravlje svih nas. Za njih je ovo vjerovatno vid zabave, a mi ćemo imati „zabavu“ poslije kada nam se svima obije o glavu.”

Vezani članci

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM