SRAMOTNO: Lovci ubijali pse lutalice u Visokom!

Putem emaila obratio nam se jedan naš čitalac, kako navodi, ogorčen na visočke lovce. O čemu se radi možete pročitati u mailu koji smo dobili:

“Obraćam Vam se iz slijedećeg razloga. Jutros oko 10:00 sati sam otišao da pregledam posjed i zatekao ubijenog psa kako leži u lokvi krvi nasred posjeda. Prije svega taj isti pas je bio mali pas koji je bio i pelcovan protiv bjesnila i koji je brinuo o našem posjedu. Pošto je posjed čuvan i od strane čuvara, rečeno je da je grupa lovaca, dala sebi za pravo da ulazi u privatni posjed sa puškom i da lovi i ubije psa.

Isti su rekli da imaju nalog i dozvolu od Opštine, te da ima pravo da ubije psa. Poznavajući zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Sve to ne bi ni bilo toliko strašno da životinja nije ostavljena da pati i da je ostavljena nasred posjeda u lokvi krvi. Ako je već Opština dopustila da se ovaj zločin nad životinjama sprovede, zašto ista nije obezbijedila adekvatno rješenje za uklanjanje ubijenih životinja.

Također, rečeno je od očevidaca da su lovci krenuli od Tunela na Ravnama i putem ubijali pse. Jutros su lovci lovili pse i po naselju Buci, a kako je rečeno od očevidaca čuli su se i pucnji kroz šumu i selo.

Ja ne mogu da vjerujem da za neke osobe ovo predstavlja rješenje problema, jer vjerovatno iste ne razmišljaju o ničijoj budućnosti, a nisu ni svjesne da ovakvi postupci predstavlju rizik za zdravlje svih nas. Za njih je ovo vjerovatno vid zabave, a mi ćemo imati „zabavu“ poslije kada nam se svima obije o glavu.”

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com