Subvencije za struju za 300 000 penzionera

Odlukom Vlade Federacije BiH subvencijama za umanjenje računa za električnu energiju od 1. marta biće obuhvaćeno 300 000 penzionera u ovom entitetu, potvrđeno je iz federalnog Saveza udruženja penzionera.

Predsjednik ovog saveza Omer Omerefendić izjavio je da će pravo na subvenciju računa za električnu energiju od 1,5 do 5,5 KM po domaćinstvu od 1. marta ostvariti 1 200 penzionera iz Republike Srpske koji žive na području Federacije BiH, što će mnogo značiti većini ove populacije sa malim penzijama.

Omerefendić je za današnji “Dnevni list” rekao da će odlukom o subvenciji za potrošenu struju u domaćinstvu, osim korisnika najnižih penzija od 310 KM, biti obuhvaćeni i penzioneri koji primaju zagarantovanu penziju od 414 KM.

Prema njegovim riječima, pravo na subvenciju imaju svi penzioneri – potrošači “Elektroprivrede BiH” čija potrošnja struje u domaćinstvu nije veća od 268 kilovat-časova i penzioneri – potrošači “Elektroprivrede HZ Herceg-Bosne” koji ne potroše više od 350 kilovat-časova struje mjesečno.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com