Sumiraju se posljedice sinoćnjeg potresa na području Zenice

Četiri povrijeđene osobe, od kojih su dvije zadržene na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i nekoliko oštećenih kuća u zeničkim naseljima Ljubetovo, Hece i Vranduk te oštećenja na fasadama u samom gradu, bilans je sinoćnjeg zemljotresa s epicentrom kod Zenice, koji je u 21.43 sati pogodio Bosnu i Hercegovinu.

Prema podacima koje je saopćio dežurni službenik u Operativnom centru Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog, sinoć iza ponoći je nakon izvršenog policijskog uviđaja zbog oštećenja na dva automobila, otklonjeno i kamenje koje se odronilo na magistralni put M-17, između dva tunela u naselju Vranduk kod Zenice.

-Očekujemo izvještaj Civilne zaštite Grada Zenica, čija će ekipa izaći na teren te evidentirati štete u naselju Ljubetovo, gdje je sinoć prijavljeno obrušavanje crijepova sa kuća, zatim potpornog zida te pucanja zidova i plafona na nekim starijim kućama.

Prema dosadašnjim informacijama, u Ljubetovu je oštećeno pet-šest kuća, ali još čekamo kompletan izvještaj. Dobili smo prijavu o oštećenju na još dvije kuće u naselju Hece te na jednoj kući u Vrandukun kazao je dežurni u Operativnom centru KUCZ Grada Zenica.

U odronu kamenja na magistralni put M-17 prijavljeno je oštećenje na dva automobila, zbog čega je saobraćaj bio u potpunom zastoju te usmjeravan preko alternativnog pravca, regionalnim putem kroz naselje Tetovo-Banlozi-Vranduk do Nemile.

Povrijeđeno lice usljed odrona u Vranduku, kao i još jedno lice koje je zadobilo povrede, zadržani su na liječenju u KBZ-u, a još dvije osobe, kojima je ukazana pomoć u Službi hitne pomoći Zenica, puštene su kućama.

Epicentar zemljotresa, jačine 4.8 stepeni po Rihterovoj skali, bio je na oko 13 kilometara sjeverno od Zenice te na dubini od devet kilometara.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

U požaru u kući u zeničkom selu Hajkovići smrtno stradale dvije žene

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Donesena odluka o privremenoj obustavi radova u RMU Zenica

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com