Suniti Hindić šest godina robije zbog ubistva

Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravosnažnu presudu kojom je Sunitu Hindić osudio na šest godina zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića.

“Drago mi je da je Vrhovni sud utvrdio da se radi o ubistvu iz nehata, što je odbrana od početka tvrdila”, rekla je za federalne medije njena advokatica Nada Dalipagić.

Na pitanje novinara zbog čega je Hindić kazna sa tri i po, koliko je bila prvostepeno osuđena, povećana na šest godina, Dalipagić je kazala da će to znati nakon što dobije pisani otpravak presude.

Kantonalni sud je već dva puta Hindićevu osudio na tri i po godine zbog ubistva iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH obje presude ukinuo, nakon čega je održano suđenje pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda koje je donijelo konačnu presudu. Tužilaštvo HNK, za razliku od odbrane Sunite Hindić, tvrdilo je da se radi o ubistvu s umišljajem.

Njihovom optužnicom se Hindić tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati u objektu “Vila Ivanković” u naselju Buna, kod Mostara, hicem iz pištolja ubila vlasnika tog objekta Ninu Ivankovića.

“Nakon što je došla do objekta ‘Vila Ivanković’, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla je u sobu u kojoj se nalazio oštećeni, te je nakon verbalne svađe sa Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg je zadobio prostrelne rane obilno iskrvario, usljed čega je nastupila njegova smrt na licu mjesta”, navodi se u optužnici.

Hindić i Ivanković, kako pišu federalni mediji, bili su u burnoj ljubavnoj vezi.

Vezani članci

Policija objavila detalje svirepog ubistva u Doboju: Mužu sipala lijekove u limunadu da ga omami..

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Visokoin.com