Teška situacija u klubu NK “Bosna” Visoko

Jučer je u prostorijama NK Bosna održana je vanredna sjednica upravnog odbora kluba, kojoj su prisustvovali svi članovi izuzev Asmira Hodžića koji je bio opravdano odsutan.

Tim povodom donosimo saopštenje za javnost:

Izuzetno teška situacija usljed nedostatka finansijskih sredstava od samog početka sezone 2011/2012 u kojoj se NK Bosna takmičila u II ligi – Centar, nije spriječila igrače i rukovodstvo kluba da osvoje 1 mjesto te ostvare ekspresan povratak u 1 ligu FBiH u kojoj je NK Bosna godinama nastupala i gdje joj je objektivno i mjesto.

Hroničan nedostatak sredstava tokom cijele sezone uzrokovao je velike teškoće u radu, uprava je tokom cijele sezone bila primorana da improvizuje i čini maksimalne napore kako bi zajedno sa Općinom Visoko i sponzorima uspjela obezbjediti sredstava od kojih je najveći dio usmjeravan na isplatu duga igračima i stručnom štabu dok je drugi dio morao biti usmjeren na elementarne stvari bez kojih nema odigravanja utakmica. Lošoj finansijskoj situaciji dodatno je kumovala i nezasluženo loša posjećenost na domaćim utakmicama NK Bosna, čime je klub konstantno ostajao i bez minimuma sredstava neophodnih za finansiranje troškova odigravanja utakmica, no to neka služi na sramotu svim ljubiteljima fudbala a takvih nije malo na opštini Visoko.

U ovakvom stanju klub je docekao i pripreme za predstojeću sezonu, te je jedna neisplaćena plata bila uzrok velikog nezadovoljstva pojedinih igrača od kojih su se neki odlučili na odlazak iz kluba u potrazi za boljim uslovima, Mirza Džafić (NK Podgrmeč), Adin Ferhatović (FK Vratnik), Almir Ljeskovica (FK Ilijaš). Neki igrači (Hodžić – Čabaravdić) su bez znanja i odobrenja rukovodstva kluba i stručnog štaba napustili pripreme i prema nezvaničnim saznanjima boravili na probama u klubovima u Austriji, Njemačkoj i Turskoj, ishod njihove potrage za angažmanom nije poznat rukovodstvu kluba jer do današnjeg dana isti se nisu javili u klub niti su zatražili ispisnice i brisovnice iz istog. Posebno želimo napomenuti da u ovakvim situacijama klub nikome nije pravio smetnje za ostvarenje domaćeg ili inostranog angažmana, te da su igrači koji nisu pronašli angažman još uvjek zvanično članovi NK Bosna i isti su dobrodošli u klub uz uslove koje imaju i svi ostali a koji su nažalost zbog ograničenih resursa vrlo skromni.

Kulminacija nezadovoljstva pojedinih igrača desila se 11.08.2012 godine neposredno pred polazak na prvenstvenu utakmicu u Vitezu kada je dugogodišnji igrač NK Bosna, Alem Genjac, zbog neisplačenih dugovanja odbio da putuje sa klubom na odigravanje utakmice i pored uvjeravanja čelnika kluba da je isplata odgođena za sljedeću sedmicu zbog problema tehničke prirode. Ovim neprikladnim gestom, Genjac je uzrokovao probleme šefu stručnog štaba prilikom određivanja početnog sastava i taktike za utakmicu u Vitezu.

Uprava kluba smatra da je Genjac ovakvim nedopustivim ponašanjem, narušio klupsku disciplinu, poremetio atmosferu i unio nervozu u tim te na taj način direktno doprinio lošem rezultatu na startu prvenstva. Uvažavajuči gore navedeno, upravni odbor je jednoglasno donio odluku da se igrač NK Bosne, Alem Genjac, kazni suspenzijom i udaljavanjem iz ekipe do daljnjeg te da mu se pored disciplinske mjere izrekne i novčana kazna u visini 500 KM.

U cilju poduzimanja mjera za stabilizaciju loše finansijske situacije u klubu, vračanja imidža stabilnog prvoligaša, uprava NK Bosna poziva sve zainteresovane da se priključe njenom radu i na taj način doprinesu gore navedenom.

UO NK Bosna

(VisokoIN)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com