Tokom kontrole saobraćaja pokušao podmititi policajca

Policijska uprava I Zenice podnijet će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona prijavu i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv H.V., rođenog 1989. godine, iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski tim Uprave policije MUPZDK-a prilikom provođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima i kontrole putničkog vozila “VW passat”, kojim je upravljala Z.M. iz Zenice, pronašla je kod suvozača H.V., iz Žepča, dvije pvc vrećice s određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tom prilikom osoba H.V. je pokušala policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50 KM, kako ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je lišen slobode zbog posjedovanja opojne droge i pokušaja podmićivanja službene osobe.

O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Vezani članci

Ministar Emir Vračo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

U požaru u kući u zeničkom selu Hajkovići smrtno stradale dvije žene

Visokoin.com

Donesena odluka o privremenoj obustavi radova u RMU Zenica

Visokoin.com

Ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo čestitao Dan žena

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com