Tokom kontrole saobraćaja pokušao podmititi policajca

Policijska uprava I Zenice podnijet će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona prijavu i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv H.V., rođenog 1989. godine, iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski tim Uprave policije MUPZDK-a prilikom provođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima i kontrole putničkog vozila “VW passat”, kojim je upravljala Z.M. iz Zenice, pronašla je kod suvozača H.V., iz Žepča, dvije pvc vrećice s određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tom prilikom osoba H.V. je pokušala policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50 KM, kako ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je lišen slobode zbog posjedovanja opojne droge i pokušaja podmićivanja službene osobe.

O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Vezani članci

Visoko / Uhapšen zbog posjedovanja droge

VISOKOIN.COM

Jezivi detalji istrage slučaja Memić: “Neka krklja, svakako je gotov za 7 dana”

VISOKOIN.COM

ZENICA BNP u četvrtak i petak premijerno izvodi predstavu “Ugasimo svjetlo”

Visokoin.com

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Kako štedi ZZO ZDK: Ko preživi covid, dobiće refundaciju lijekova

VISOKOIN.COM

VISOKO: Provalnici iz kuće ukrali novac, nakit, tehničke uređaje

VISOKOIN.COM