U eksploziji na pruzi povrijeđeno šest radnika ŽRS

Šest radnika Željeznica Republike Srpske povrijeđeni su danas u Ševarlijama kod Doboja od eksplozije do koje je došlo dok su uređivali pružni pojas, saopštila je Srni portparolka ŽRS Milanka Stamenić.

Povrijeđeni su Petar Petrušić, Jadranko Tomić, Miroslav Nikić, Petar Petrović, Bojan Topalović i Drago Mišić, koji su odmah prevezeni u dobojsku opštu bolnicu “Sveti apostol Luka”.

U saopštenju ŽRS se navodi da je na pružnom prelazu bila neidentifikovana eksplozivna naprava.

Stamenić nije mogla potvrditi o kojem je stepenu povreda riječ, ali je rekla da se svi povrijeđeni još nalaze na Odjeljenju za opštu hirurgiju.

Povrijeđene radnike Sekcije za održavanje pruga Doboj posjetio direktor Sektora za građevinske poslove Goran Rajković koji je spreman i da organizuje kolege u ŽRS da daruju krv, ako bude potrebno.

Stamenić je rekla da je pružni pojas na ovaj dionici pruge Doboj – Maglaj – Sarajevo, gdje su radnici jutros nastradali, i ranije čišćen i da nikada nije došlo do problema, niti su ŽRS imale saznanja o mogućnosti miniranog terena oko pruge.

U ŽRS navode da je željeznički saobraćaj na pružnom pravcu Doboj – Maglaj obustavljen od 11.00 časova zbog istrage i uviđaja koju provode inspektori CJB Doboj i nadležna komisija ŽRS.

Samo jedan čas prije nesreće u Ševarlijama u kojoj su nastradali radnici ŽRS, slična nezgoda se dogodila i u dobojskom prigradskom naselju Svjetliča gdje je dvoje ljudi povrijeđeno pri ulasku u minsko polje.

Prema saznanjima Srne u MUP-u RS, jutros oko 9.30 časova na međuentitetskoj liniji Hodžić – Doboj dva lica su ušla u minsko polje i aktivirali minu zaostalu iz posljednjeg rata, od čije eksplozije je jedno lice smrtno stradalo, a drugo zadobilo teške tjelesne povrede.

Ova lica su najvjerovatnije skupljala sekundarne sirovine.

Prethodno je još jedno lice povrijeđeno u 10.50 časova u eksploziji u mjestu Ševarlije kod mosta preko rijeke Bosne.

Prema nepotvrdjenim informacijama, žena je preminula, a teško ranjeni muškarac je u dobojskoj bolnici.

(VisokoIN/Nezavisne)

Vezani članci

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com