Izbor Top Modela BiH: Fojnici odabrano 16 finalistkinja

U organizaciji agencije Freestyle iz BiH i vlasnika agencije Elite model look za BiH na bazenina “Aqua parka” , “Aquareumal” u Fojnici, proteklog vikenda je održano polufinale Izbora top modela za BiH. Od trideset djevojaka koje su se predstavile žiriju i publici izabrano je šesnaest finalistkinja.

One će učestvovati na završnoj manifestaciji u Sarajevu u septembru, kada će se znati koja će djevojka predstavljati BiH na svijetskom takmičenju za top model.

– Elite model look je najprestižnije takmičenje za top modela, kako u svijetu, tako i u BiH. Ovo natjecanje se kod nas održava od 2007, a karakteristično za ovaj izbor je da finalistkinje ostvaruju internacionalnu karijeru sa svojim aganžmanima u Milanu – rekao je rekao je vlasnik agencije Elite model look Amir Zilić Habul.

Superfinalistkinje su: Selma Sarajlić, Kristina Čuljak, Kristina Šarić, Elmina Omerović, Amra Klico, Santija Edvars Gorica Lojpur, Teodora Vuković, Ivana Perišić, Dajana Branković, Amila Osmić, Enisa Bosankić, Tamara Drakul, Arnela Selimović, Ana Ambulija, Lamija Ramić.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

U FBiH zaraženo još 150, jedno lice preminulo

Visokoin.com

Muzej Franjevačkog samostana u Fojnici kandidiran za Evropski muzej godine

Visokoin.com

Ahdnama najpoznatiji dokument franjevačkog samostana

Visokoin.com

U općinama Fojnica i Kiseljak izvršena ekshumacija

Visokoin.com

Julsko vrijeme i praznikovanje

Visokoin.com