U rudniku Kakanj ispunjen godišnji plan proizvodnje uglja

U Rudniku mrkog uglja „Kakanj“ danas je ispunjen godišnji plan proizvodnje uglja, saopćeno je iz JP Elektroprivrede BiH.

U ovoj godini iskopano je 1,1 milion tona mrkog uglja. Za proizvodnju električne energije Termoelektrani „Kakanj“ isporučeno je1.085.000 tona. Ostale proizvedene količine uglja isporučene su kupcima u širokoj potrošnji.

Ostvarena proizvodnja postignuta je površinskom i podzemnom eksploatacijom. Na površinskom kopu „Vrtlište“ iskopano je 720 hiljada tona, a u podzemnoj eksploataciji na pogonu „Haljinići“ proizvedeno je 380 hiljada tona uglja.

– Ovo je rezultat svih 2.030 zaposlenih radnika Rudnika „Kakanj“. Na ovaj način javno im čestitam na ispunjavanju godišnjeg plana prije kraja godine, izjavio je izvršni direktor za proizvodnju i održavanje rudnika „Kakanj“ Jakub Mehić.

U 2012. godini u Rudniku Kakanj planirana je proizvodnja uglja od 1.114.000 tona, od čega bi za proizvodnju eklektrične energije trebalo biti isporučeno 1,1 milion tona. Za ostale potrošače planirano je 14 hiljada tona.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com