U Visokom održana projekcija filma “Švedsko srce moje majke”

Nakon festivalske, bosanskohercegovačke i svjetske premijere, film “Švedsko srce moje majke”, po scenariju pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, u subotu je premijerno prikazan u Visokom u KC “Altindag”.

Sva bol BiH ili bolje rečeno bol bilo koje bosanskohercegovačke majke koja je u ratnom vihoru izgubila dijete, tako se jasno isčitavala iz očiju Fakete Salihbegović Avdagić, koja je svu tugu iznijela na jedan specifičan način prepun visočkog životnog i glumačkog koda.

Film je daleko od komercijalnog ali je nastao da uči i opominje nove generacije da se zlo nikada više ne dogodi. Jedini film sniman u jeku COVID-19 pandemije.

Osim u samoj projekciji, publika u Visokom imala je priliku saznati više pojedinosti o procesu nastajanja i snimanja filma, ali i važnosti očuvanja bosanskohercegovačkih književnih djela kroz televizijske i filmske ekranizacije.

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra.

Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa producentom Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM