Uhapšen Nusret Imamović, njegov brat Eldin i još jedna osoba

Jake policijske snage od jutros pretresaju više lokacija u u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Iz Tužilaštva BiH i SIPA-e najavljeno je da će detalji o akciji javnosti biti naknadno saopćeni. U ovoj akciji sudjeluje oko 150 pripadnika SIPA-e i policije. Kako saznaje izvještač “Dnevnog avaza”, u Gornjoj Maoči je uhapšen Nusret Imamović. Pored Imamovića uhapšen je njegov brat Eldin i još jedna nepoznata osoba.

Tokom velike policijske akcije i pretresa u Gornjoj Maoči uhapšeni su Nusret Imamović i njegov brat Eldin, javlja FTV. Pripadnici SIPA-e u okviru istrage nedavnog terorističkog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu pretresli su pet lokacija na području Gornje Maoče.

Cilj akcije policijskih službenika SIPA-e bio je pronalazak dokaznog materijala koji se može dovesti u vezu sa navedenim napadom na Američku ambasadu, a eventualno pronađeni dokazni materijal, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, bit će predat Tužilaštvu BiH”, saopćeno je iz SIPA-e. Pretresi koji su započeli u ranim jutarnjim satima izvedeni su po naredbi Tužilaštva BiH, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na fotografijama koje je objavila agencija Srna, vidi se Nusret Imamović kojeg pripadnici SIPA-e vode prema kombiju. Sudeći po tome, nije bilo prižanja nikakvog otpora, jer se Imamović kreće ‘u društvu’ policajaca držeći ruke u džepovima.

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com