Unicredit Bank i PikPay: Uskoro nova e-commerce usluga

Usluga namijenjena firmama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju – Omogućena i kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica.

UniCredit Bank i PikPay će uskoro u rad pustiti e-commerce uslugu koja će omogućiti sigurnu kupovinu, odnosno prodaju robe ili usluge putem interneta, bez potrebe za kontaktom ugovornih strana.

Usluga je namijenjena firmama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju.

Novom uslugom bit će omogućen prihvat svih VISA, MasterCard i Maestro kartica, te kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica, garantirajući pritom visoku sigurnost plaćanja karticama.

Osim toga, PikPay pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope.

E-commerce usluga bit će implementirana korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtijeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije.

To za trgovce znači potpunu zaštitu u komunikaciji s UniCredit Bankom, kao i s krajnjim kupcem, saopćeno je iz UniCredit banke.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com