Večeras Velahavle prvi put pred banjalučkom publikom

U okviru programa Undiplomatic Art Festivala MESS, večeras u 22 sata u banjalučkom Domu omladine sarajevski bend «Velahavle» održat će svoj prvi koncert u Banjoj Luci. Također, u okviru današnjeg programa na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci održat će se filmski program koji će predstaviti radove mladih autora i autorice iz Sarajeva. Sinoć je u Gradskom pozorištu Jazavac na odličan prijem banjalučke publike naišla predstava Pozorišta mladih iz Sarajeva «Samo nek’ ne puca» prema tekstu Emira Imamovića u režiji Dine Mustafića. Undiplomatic Art u Banjoj Luci otvorila je izložba «Kultura pamćenja» u Domu omladine, koju banjalučani mogu pogledati do nedjelje.

Nastup pred banjalučkom publikom odlična je prilika za predstavljanje novog albuma sarajevskog benda «Velahavle» koji je objavljen pod naslovom «What About Now». Njihov zvuk se može najbolje opisati kao fuzija različitih žanrova: u početku je to bio post-punk, rani Bristol trip-hop, a kasnije i drum'n'bass, ali u posljednje vrijeme postoje primjese od synth pop-a osamdesetih. «S velikim nestrpljenjem očekujemo prvi nastup pred banjalučkom publikom i nadamo se da ćemo naići na dobar odziv», istakao je Samir Hodović, frontmen benda pred večerašnji koncert.

Filmski program Undiplomatic Arta koji čine «Plavi viking» Ade Hasanovića, «Put ljepote života» Amele Ćuhara, «Samo tata» Damira Miličevića, «Varijacije» Harija Šečića, «Legenda sa juga» Nedima Karalića i «Sna(ž)ene» Nevena Samardžića naći će se danas pred banjalučkom publikom Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Nakon sinoćnjeg otvaranja izložbe «Kultura pamćenja» u Domu omladine, banjalučka publika je odlično prihvatila izvedbu predstave «Samo nek’ ne puca» Dine Mustafića, u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

Večerašnjim koncertom benda «Velahavle» završava se kulturna razmjena umjetnika i umjetnica Banja Luke i Sarajeva.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com