VISOKO: Jedna osoba lišena slobode zbog posjedovanja droge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 20.10.2016. godine, u mjestu Arnautovići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, na kojem su se nalazile dvije različite registarske tablice, O49-E-801 i 762-J-095, a kojim vozilom je upravljao H.A. iz Visokog. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te je izvršenim provjerama utvrđeno da navedeni vozač nije platio više novčanih kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju. Vozilo je uz izdatu potvrdu oduzeto i prevezeno na službeni parking Policijske stanice Visoko, a dalji rad nastavili su istražitelji ove policijske stanice.

Dana 20.10.2016. godine, u mjestu Topuzovo Polje, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola i pregled parkiranog kombi vozila marke „VW“, registarskih oznaka E86-M-670, u kojem su se nalazila lica Š.M. i D.S., oba iz Visokog. Tom prilikom, u vozilu je pronađen smotuljak sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 0,55 grama, i komad stakla sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, za koje predmete se lice D.S. izjasnilo da su njegovom vlasništvu. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje radi dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

(MUP ZDK)

Vezani članci

Akcija “Meta” / Uhapšen policijski službenik Policijske stanice Visoko

VISOKOIN.COM

Elvedin Fišek više nije komandir PS Visoko

VISOKOIN.COM

PS Visoko: „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“

VISOKOIN.COM

VISOKO: Provalnici iz kuće ukrali novac, nakit, tehničke uređaje

VISOKOIN.COM

VISOKO: Iz kuće ukraden novac, mobiteli, laptop i nakit

VISOKOIN.COM