VISOKO: Klizište u Vratnici odnijelo jednu kuću, još nekoliko kuća u opasnosti!

Prema najnovijim informacijama iz mjesnih zajednica za 16.05.2014. godine, povodom vanredne situacije, opasnost je najveća na onim područjima gdje su se pojavila nova klizišta uz ona koja su prethodno uočena. Odmah su pokrenute aktivnosti na sanaciji novih klizišta, prije svega na zaštiti ljudi, iseljavanju stanovništva. Situacija na području općine Visoko se stabilizuje, vodostaji rijeka Bosne i Fojnice u stalnom su opadanju. Život ljudi se normalizuje. Postoji opasnost od aktiviranja novih klizišta.

vratnica1

MZ Kula Banjer- odron puta i procjep puta, te nemogućnost odvijanja saobraćaja

MZ Vratnica- u Donjoj Vratnici (Haldija) odron puta potpuno saniran, ali se u isto vrijeme pojavilo klizište na istom području gdje je srušena jedna kuća, te postoji opasnost za rušenje još četiri kuće. Na ovom klizištu su trenutno aktivnosti sanacije.

MZ Moštre- most Moštre- Poriječani prohodan i otvoren za saobraćaj. Voda se povlači, nema novih ugroženih objekata. Mještani Radinovića prethodno evakuisani, vratili su se svojim kućama. Rijeka Radovljanka se još ne povlači i stanje u naselju Bradve još uvijek je kritično. Krizni štab MZ stalno prati stanje.

Ponovljeni su pozivi za pomoć određenim porodicama u poplavljenim stambenim objektima u naselju Luke.

U D.Seoči primijećeno je opadanje vode, poplavljen je put prema još jednoj kući gdje je voda počela ulaziti u podrumske prostorije.

U naselju Gračanica postoji opasnost od izlijevanja rječice Gorušice.

Došlo je do oštećenja mosta u naselju Uvorići, a mještani su organizovali utovar pješčanih vreća i odvezli ih na kritična mjesta.Radi se na sanaciji ovog mosta.

Vezani članci

Fojnica: Rijeka se izlila u naselju Drin, odroni na putevima

VISOKOIN.COM

Pogledajte snimak poplava u Visokom (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Poplave na području Visokog (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Lukavac pod vodom: Poplavljeno oko 100 kuća, rijeka Turija odnijela most

VISOKOIN.COM

Akcija “Visočani za nastradale u poplavi” se nastavlja‏

VISOKOIN.COM

VIDEO: Stanovnici Željeznog Polja i dalje ugroženi, u toku evakuacija

VISOKOIN.COM