Vlada Federacije BiH nagradila Lanu Pudar s 50.000 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je nagradila najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar s 50.000 konvertibilnih maraka.

Jučer je održana 14. sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj su usvojeni prijedlozi da se Pudar i njen trener Damir Đedović nagrade za nedavno postignute uspjehe na Evropskom prvenstvu za juniorke koje je održano početkom jula.

Pudar je osvojila tri zlatne medalje u disciplinama delfin na 50, 100 i 200 metara, a svako zlato je Vlada FBiH nagradila sa po 15.000 KM.

Lana je i za seniorski državni rekord koja je postavila u disciplini 200 metara delfin dobila 4.500 KM, te je ukupna svota koju je dobila 49.500 KM.

Vlada Federacije BiH je ukupno za 69 sportista, sportiskinja, njihovih trenera, te sportskih klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine za vrhunske rezultate ostvarene na domaćim i međunarodnim takmičenjima dala 723.000 KM.

Riječ je o prvom dijelu nagrada iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH, što znači da će Pudar na nekoj od narednih sjednica Vlade FBiH dobiti novčanu nagradu za sjajne nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu kada je osvojila zlato u disciplinama na 100 i 200 metara delfin, te srebro u disciplini 50 metara delfin.

Vezani članci

Lana Pudar odustala od nastupa na 50 i 100 metara!

Visokoin.com

Ni povreda je neće zaustaviti: Lana Pudar će plivati na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Visokoin.com

Lana Pudar proglašena najboljim sportistom Bosne i Hercegovine u 2023. godini

Visokoin.com

Dok Lana niže uspjehe, na početak izgradnje bazena u Mostaru i dalje se čeka

Visokoin.com

Lana Pudar se priprema za Evropsko prvenstvo u Rimu

Visokoin.com

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila novo finale

Visokoin.com