Lana Pudar se priprema za Evropsko prvenstvo u Rimu

Talijanski glavni grad Rim bit će domaćin Europskog prvenstva u plivanju od 11 do 17. avgusta gdje će sudjelovati najbolji plivači Starog kontinenta, kao i bh. plivačica Lana Pudar.

Lana će plivati svoje tri najjače discipline 50, 100 i 200 metara delfin, priopćeno je iz Kluba vodenih sportova “Orka”.

Sa svojim stručnim timom, trenerima Damirom Đedovićem, Goranom Grahovcem i fizioterapeutom Miodragom Ranđelovićem Lana sutra putuje u Rim, gdje će trenirati i pripremati se do početka prvenstva.

Svoj prvi nastup imat će 12. kolovoza u kvalifikacijama discipline 50m delfin.

Kvalifikacije u disciplini 100m delfin na programu su 14. kolovoza, dok je 16. kolovoza očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200m delfin.

Nakon napornog rasporeda natjecanja u prethodnom razdoblju, gdje je Lana u svega 20 dana nastupila na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, Mediteranskim igrama u Alžiru i na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, iz njenog kluba su rekli da su razdoblje od njezinog zadnjeg nastupa pokušali maksimalno iskoristiti da se Lana regenerira i pripremi za ovo prvenstvo, na kojem će po prvi put sudjelovati.

Iz “Orke” kažu da je i ovu fazu priprema Lana odlično odradila te da se dobro pripremila za prvenstvo na kome su svoje učešće potvrdili svi najbolji plivači iz Europe, čime će konkurencija biti na najvećoj razini.

Profesor Damir Đedović, predsjednik Kluba i jedan od Laninih trenera, ovom prilikom rekao je da se nadaju kako će Lana i na ovom prvenstvu još jednom pokazati da pripada samom vrhu svjetskog plivanja.

“Nakon vrlo zahtjevnog i izazovnog razdoblja koji je iza nas, najbitnije je da je Lana zdrava, da nema nikakvih povreda i da je spremna za njen prvi nastup na seniorskom prvenstvu Europe, gdje će biti jedna od najmlađih plivačica. Svima nama koji smo dio njenog stručnog tima bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ovog vrlo uspješnog razdoblja koji je iza Lane. Ali tu je i osjećaj jedne vrlo velike odgovornosti za Lanino psihofizičko zdravlje, tako da su se sve komponente trenažnog procesa i oporavka morale vrlo temeljito i pažljivo složiti. Jer zaista, raspored natjecanja koji je iza nas bio je strašno gust i naporan, tako da je bilo izuzetno teško na svakom biti u dobroj formi”, poručio je Đedović.

Smatra da su svi odradili dobar posao, a izrazio je želju da ovo prvenstvo završi dobrim nastupom s kojim će svi, a prvenstveno Lana, biti zadovoljni.

Đedović je također istaknuo da će Klub vodenih sportova “Orka” po povratku s prvenstva u našu zemlju zahvaliti i uručiti prigodna priznanja i zahvalnice svima koji su podržali Lanu i njezin tim u proteklom razdoblju i na taj način im omogućili da se adekvatno pripreme za ova natjecanja.

Pored Lane, našu državu će na ovom prvenstvu predstavljati plivači Adi Mešetović iz Plivačkog kluba “Borac” iz Banja Luke i Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba “Olymp”, također iz Banja Luke.

Vezani članci

Lana Pudar odustala od nastupa na 50 i 100 metara!

Visokoin.com

Ni povreda je neće zaustaviti: Lana Pudar će plivati na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Visokoin.com

Lana Pudar proglašena najboljim sportistom Bosne i Hercegovine u 2023. godini

Visokoin.com

Vlada Federacije BiH nagradila Lanu Pudar s 50.000 KM

Visokoin.com

Dok Lana niže uspjehe, na početak izgradnje bazena u Mostaru i dalje se čeka

Visokoin.com

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila novo finale

Visokoin.com