VRHUNSKI STRUČNJAK SE VRAĆA U SARAJEVO: “2016-TE JE OTIŠAO SA KCUS-A. TADA JE TRAŽIO POMOĆ OD NIKŠIĆA ALI JE NIJE DOBIO””

Pet godina je uživao u ljepotama kraljevine Bahrein, bio je na čelu jedne od najboljih bolnica. Živio u raskoši i stekao veliko poštovanje Bahreinaca, ali je na kraju odlučio da se vrati u svoju Bosnu i Hercegovinu, u svoje Sarajevo.

Profesor doktor Nenad Vanis govori šta je bilo presudno da se vrati u glavni grad naše zemlje.

“Probao, uspio, lijepo mi bilo. Svejedno, treba podvuči liniju. Više volim sarajevsku maglu, nego onaj pijesak dole”, rekao je Vanis.

Posdjećamo prof. dr. Nenad Vanis, bivši pomoćnik generalnog direktora UKCS-a i bivši šef Instituta za gastroenterohepatologiju, prije nego što je sa suprugom Selmom Vanis, koja je na UKCS-u radila kao specijalista anesteziolog, napustio BiH (2016), uputio je pismo predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću.

Vanis je podsjetio Nikšića da je uvijek pomagao SDP, da je bio sudionik predizbornih kampanja, da je sa posebnom pažnjom i predanošću liječio pacijente koji su imali veze sa tom strankom i sa njenim istaknutim članovima.

Zauzvrat, Vanis je od Nikšića tražio da on lično i SDP stanu u njegovu zaštitu, a ako to ne urade, da ga ispišu iz članstva i registra stranke.

2024. godine kada je Nermin Nikšić na čelu Vlade, poznati stručnjak se vraća u BiH.