Vrijeme je za Microsoft NetWork 3, otvorene prijave

Microsoft BiH sa zadovoljstvom najavljuje održavanje treće poslovno-tehnološke konferencije Microsoft NetWork 3, koja će se održati 3. i 4. aprila u kongresno-turističkom centru Banja Vrućica.

Ovo je još jedna prilika za okupljanje respektabilnih predstavnika bh. privrede, privatnog i javnog sektora, te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake na jednom mjestu. Tokom dva dana konferecije učesnici će imati priliku da prisustvuju na 50 kvalitetnih predavanja renomiranih predavača iz Bosne i Hercegovine i regije, raspoređenih u pet cjelina: BIZ, IT PRO, DEV, MS Community i EDU.

“Microsoft NetWork je već postala tradicionalna, a mogu slobodno reći i najvažnija IT konferencija u BiH, poznata po tome što na opušten i svjež način promovira upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja, ali i ostalih aspekata našeg društva. Ove godine donosimo veliki broj zanimljivih sadržaja vezanih za najnovije informacije iz svijeta Microsofta i IT trendova uopšte, gdje će poseban akcenat biti na novim verzijama naših proizvoda i rješenja koja su predstavljena u zadnjih nekoliko mjeseci, ili će tek biti predstavljena našoj javnosti. Zbog svega ovoga, očekujemo veliki interes za Microsoft NetWork 3, a ovom prilikom bih i pozvala naše kolege iz bh. IT industrije da nam se pridruže i budu dio NetWork-a”, riječi su kojima je direktorica Microsofta BiH, Lejla Zukić-Krivdić najavila NetWork 3.

Ovogodišnji fokus konferencije će biti na prezentaciji novih Microsoft proizvoda, rješenja i tehnologija, među kojima su teme vezane za produktivnost (Lync Server 2013, SharePoint Server 2013, Exchange Server 2013, Dynamics, New Office), infrastrukturu i sigurnost (System Center 2012, Windows Server 2012, Windows Intune), aplikacijsku i desktop platformu (SQL Server 2012, Windows 8), razvojnu platformu (Visual Studio 2012, Windows Phone 8, Windows 8, SharePont 2013, CRM, Office, Azure, HTML5), teme vezane za poslovanje (upravljanje projektima, studije slučaja, poslovna inteligencija) te rješenja koja se koriste u edukaciji (MultiPoint Server, Live @ Edu / Office 365 for Education, itd.).

Po svemu sudeći, slijedi jedinstveni događaj na kojem će učesnici pored upoznavanja sa aktuelnim Microsoftovim i partnerskim rješenjima i IT trendovima, biti u prilici razmijeniti svoja iskustva, unaprijediti znanja i stvoriti nove poslovne kontakte.

Ovogodišnju konferenciju podržavaju brojni sponzori i naši partneri. Platinasti sponzor je Logosoft, zlatni sponzori su Combis i LANACO, a srebreni PlanB. Glavni medijski partner je portal Klix.ba.

Program konferencije je dostupan na stranicama www.msnetwork.ba, putem kojih se svi zainteresovani mogu ujedno i prijaviti za učešće.

Svi oni koji izvrše registraciju do 11.03.2013. ostvaruju popust od 50KM, na kotizaciju za učešće koja iznosi 200 KM (+17% PDV-a). I ove godine učešće za studente na najvećoj IT konferenciji u BiH je omogućeno za samo 50KM (+17% PDV-a).

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com