Winston 3 KM, Camel 3,4 KM, Memphis 3 KM, Ronson 2,5 KM…

Uprava kompanije Japan Tobacco International (JTI) odlučila je minimalno povećati cijene svojih cigareta u 2012. godini, nakon što je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje donio Odluku o povećenju akciza za najmanje 0,35 KM po paklici.

“Imajući u vidu ekonomsku situaciju i činjenicu da su nova poskupljenja značajno opteretila naše potrošače mi smo odlučili dio povećanja akcize preuzeti na sebe. Prilikom formiranja cijena uvijek vodimo računa o našim potrošačima, te smo uvjereni da će i ovaj put prepoznati naš napor da cijene uskladimo sa novonastalom situacijom, a da kvalitet ostane i dalje neupitno visok”, kaže se u saopćenju JTI-a.

Tako će, sa početkom januara 2012. godine, svjetski poznati brand Winston (100’s, king size i super slims) poskupjeti svega 20 feninga, te će koštati tri KM. Camel će imati, također, minimalan skok od 20 feninga, te će biti dostupan odraslim pušačima po cijeni od 3,40 KM. Memphis će koštati tri KM, a ronson 2,50 KM. LD super slims, cigareta namijenjena ženskoj populaciji, imat će cijenu od 2,50 KM, što je najniža cijena u tom segmentu na bh. tržištu. Najpopularniji brand JTI-a u Bosni i Hercegovini LD king size u novoj godini koštat će 2,40 KM.

Japan Tobacco International (JTI) prisutan je na više od 120 tržišta, a Predstavništvo Japan Tobacco Inaternationala za Bosni i Hercegovini otvoreno je u martu 2009. godine.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com