Za 1. maj premijer Plevljak i ministar Trifunović u brezanskom rudniku

Praznik rada obilježen je na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona. U pojedinim gradovima, praznovanje 1. maja započelo je urancima, budnicama…a završilo se okupljanjem na izletištima.

Premijer Plevljak sa ministrima Mirkom Trifunovićem i Rifatom Delićem proveo je prvomajsko jutro na uranku u Zavidovićima, gdje je kolona osamdesetak vozila, tradicionalno, budila Zavidovićane čime je i započelo prvomajsko slavlje.

Potom su predstavnici Vlade ZDK posjetili i RMU Breza. U pratnji direktora Suada Ćosića i njegovih saradnika obišli su dežurne rudare, gdje je bio u toku remont određenih pogona. Premijer Plevljak i ministar Trifunović posjetili su rudarske dispečere u trafo stanici koja pripada preradi uglja. Riječ je o glavnoj trafo stanici koja električnom energijom napaja brezanski rudnik.

-Radimo u četverobrigadnom sistemu, tako da su praznici jedini period kada možemo izvršiti remont. Radimo i u jami na ljepljenju gume. Tako da je, pored redovnih dežura, danas na poslu šezdesetak rudara. Premijer ZDK je često naš gost i mogu reći da smo mu mi veoma zahvalni na tome, istakao je magistar rudarstva Seid Osmanović.

U razgovoru sa dispečerima koji su radili na remontu trafo stanice i dežurnim rudarima, premijer Plevljak, koji je u svojoj karijeri, dvanaest godina profesionalno bio angažiran u zeničkom rudniku, interesirao se za uvjete rada, a posebno zaštite na radu, u brezanskom rudniku. Posjeta RMU Breza je počela i završila tradicionalnim rudarskim pozdravom „SRETNO“.

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM