Zagreb: Uhapšen zenički ‘kralj’ droge!

Hapšenje dvojice dilera koje su specijalci opkolili u zgradi u Kuzminečkoj ulici 8 na zagrebačkim Vrbanima rezultat je veće međunarodne akcije slamanja kraka Balkanske rute kojom se iz Makedonije krijumčare velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Evropi, piše jutarnji.hr

U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S., državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije.

U konkretnom slučaju policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vrijeme bili pod nadzorom, policija je snimila svaki njihov korak još od Makedonije pa sve do Vrbana. Međutim u finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca. Za Suljom Š. je već dvije godine na snazi potjernica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne. Riječ je o osobi koja je više puta hapšena i kazneno prijavljena zbog trgovine narkoticima.

Policijski specijalci upali su u septembru 2010. u kuću Sulje Š. u zeničkom naselju Lukovo zbog sumnje da se bavi preprodajom heroina i drugih droga. Nakon spektakularne akcije razbijanja balkonskih vrata i upada u vilu, policajci su unutra pronašli pištolje, heroin, novac u raznim valutama i više mobilnih telefona.

Iako nije službeno potvrđeno, jutarnji.hr doznaje da su na području Zagreba uhapšena još dva člana narkomafije, a provode se pripreme i za hapšenja u drugim državama čije su krim policije učestvovale u akciji.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com