Zaplijenjeno više od tri kilograma droge: Uhapšena četiri dilera, pretresi još traju

Riječ je o nastavku akcije koja je izvedena krajem juna i u kojoj su uhapšene dvije osobe koje su dio organizirane kriminalne grupe.

– Na području općine Živinice slobode su lišene četiri osobe. Kod njih je pronađena veća količina materije, koja svojim izgledom asocira na kanabis, kao i neke druge droge – rekao je danas glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Akcija je provedena u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK, a uhapšeni su danas oko 11 sati privedeni u prostorije MUP-a TK na kriminalističku obradu nakon koje će biti predati postupajućem tužiocu.

– Tokom pretresa su pronađeni mobiteli i SIM kartice, kao i druga informatička oprema, koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. U ovom momentu ne možemo reći da li su ove osobe odranije poznate policiji, ali su povezani sa organiziranom kriminalnom grupom čiji su članovi uhapšeni prije nekoliko mjeseci – rekao je Šarić.

Policijska akcija još nije završena, jer i dalje traju pretresi na području općine Živinice. Tek kada se policijski posao na terenu okonča bit će poznato više detalja i identitet uhapšenih osoba.

Vezani članci

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

VISOKOIN.COM

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

VISOKOIN.COM

VISOKO: Prilikom kontrole vozila, policiji predao drogu

VISOKOIN.COM

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

VISOKOIN.COM

Policija u Visokom uhapsila jednu osobu, pronađena droga

VISOKOIN.COM