Zenica: Zatražen pritvor za Emira Tabakovića

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je od Općinskog suda u Zenici određivanje pritvora za Emira Tabakovića, jednog od trojice napadača na Sadama Stupara te braću Džemala i Bahrudina Mahmića. Napad se desio u subotu oko dva sata ujutru ispred diskoteke Ten u Zenici. Tabakovića se tereti za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Tužilac Sead Kožo nije tražio pritvor za brata prvoosumnjičenog Amara Tabakovića, kojeg se tereti za nasilničko ponašanje u vezi sa nanošenjem teških tjelesnih povreda te Emira Bešlića, osumnjičenog za djelo pomaganja počinitelju nakon krivičnog djela.

Podsjetimo, u pucnjavi ispred kluba Ten teške povrede vatrenim oružjem i upotrebom fizičke sile su zadobili K-1 bokseri Sadam Stupar i Džemal Mahmić, koji se nalaze u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je lakše povrijeđen Bahrudin Mahmić.

Napadači su bili u bjekstvu, ali su se u subotu popodne predali policiji. U prvim izvještajima kao jedan od napadača spominjan je Sulejman Tabaković, ali se na kraju ispostavilo da se radilo o njegovom bratu Emiru.

Inače, Amar Tabaković i Džemaludin Mahmić, koji su bili u suprotstavljenim grupama, su osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Zenici i za vrijeme pucnjave su bili na zatvorskom dopustu.

(VisokoIN/Zeda)

Vezani članci

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Visokoin.com

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

Visokoin.com

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

Visokoin.com

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

Visokoin.com