Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice su u utorak, 9. aprila, u 23:40 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo uhapsili su dvije osobe zbog, kako je navedeno, zbog posjedovanja praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

Policajci su zaustavili putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O47-T-252 kojim je upravljao D.F., rođen 1979. godine iz Visokog, u kojem se kao suvozač nalazio P.E., rođen 1995. godine iz Kaknja. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila policijski službenici su pronašli tri plastične kese u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

Navedene osobe su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje, dok je vozilo Mercedes zapečaćeno i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici službenici kriminalističke policije su na službenom parking prostoru Policijske uprave I izvršili pretres putničkog motornog vozila, marke “Mercedes” u vlasništvu P.M. iz Visokog, a koje je koristio D.F. Prilikom pretresa u vozilu ispod zadnjeg sjedišta su pronađene tri plastične vakumirane kese sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” ukupne težine 1132,50 grama.

Pronađena materija je oduzeta, te će biti predmet vještačenja. Nad osobama D.F. i P.E. zavedena je kriminalistička obrada, te su isti ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Nakon poduzetih mjera i radnji sa ciljem dokazivanja počinjenja predmetnog krivičnog djela uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dana 10.4.2024. godine, uhapšene osobe su predate tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Vezani članci

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

U požaru u kući u zeničkom selu Hajkovići smrtno stradale dvije žene

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Donesena odluka o privremenoj obustavi radova u RMU Zenica

Visokoin.com