SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a

Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma RS-a.

SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature “uvreda za sve bh. patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj”.

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvataju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa komšijama Srbima “zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane”.

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi RS izazvala je nezadovoljstvo u RS-u, budući da je nosilac ratnog priznanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi ovog entiteta nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

“Hoće li ili neće SDA prihvatiti uslove koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće”, rekao je Dodik.

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com