Armin Muzaferija dogovorio saradnju sa Antonijom Šolom

Naš mladi pjevač Armin Muzaferija dogovorio saradnju sa Antonijom Šolom, pjevačicom ali i trenutno najtraženijim hrvatskim tekstopiscem. Iako je dogovor tek “pao”, lijepa Zagrepčanka, poznata po svojoj profesionalnosti, brzinom munje našla se u Sarajevu, sa nekoliko pjesama koje je uradila za popularnog Visočaka.

Antonija je došla sa svojom prijateljicom Eminom Pršić, i u našem lijepom šeheru provele, kako same kažu, tri nezaboravna dana. A kako i ne bi kada se za njihov boravak brinuo domaćinski raspoložen Armin Muzaferija.

Pored šetnje gradom, Antonija i Emina bile su česti gosti sarajevskih aščinica, ćevabdžinica i restorana sa našom tradicionalnom kuhinjom.

– Armin me je uništio. Mislim da sam se za ova tri dana udebljala najmanje pet kilograma. Samo smo jeli…a ja ničemu nisam mogla da odolim. I tek mi sad nije jasno kako vi Bosanci niste svi debeli kad imate ovako ukusna jela – sa smješkom je pričala Šola.

Pored šetnje gradom, i “punjenje trbuha”, Armin je sa Antonijom tih dana odlazio na ugovorene nastupe i zakazane intervjue. Tako se na snimanju novogodišnjeg programa na TV “Pink BH” Šola srela sa našom kraljicom folka Hankom Paldum. I tada je uspostavljen još jedan dogovor.

– Hanka mi je prije nekoliko mjeseci tražila pjesmu. I još je nisam napisala…ali sada sam i njoj, a evo i javno govorim, čvrsto ovećala da će to biti prvo što ću raditi po povratku kući. I iskreno se radujem što sa jednom takvom damom uspostavljam saradnju – kazala je Šola, koja se te noći bila dodatno inspirisana.

Tužna što odlazi, ali sretna što je sklopila mnoga prijateljstva Antonija Šola je napustila naš grad. Naravno, “zaprijetila” je da se vrlo brzo ponovo vraća.

Želi naučiti čoček

Mlada Hrvatica prvi put je čula za čoček…i imala priliku vidjeti taj tradicionalni ples u izvođenju misice Planete Zemlje Aleksandre Kovačević.

Oduševila se njime, i od Armina tražila da je nauči. Naravno, Visočak se našalio da on ima dvije lijeve noge, ali da će se potruditi da nađe nekoga ko će to učiniti drugi put kada bude u posjeti našem gradu. Eto, ako ima neka pjevačica da zna…Antonija je spremna za tu uslugu dati svoju pjesmu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com