Bh. političari trebaju donijeti odluke za rješavanje problema u državi

Nakon održanog sastanka ambasadora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom američki ambasador u BiH Patrick Moon za Agenciju FENA izjavio je da niko od ambasadora u BiH ne podržava korištenje izvršnih ovlasti visokog predstavnika jer smatraju da bh. političari treba da budu ti koji će pronaći rješenje.

Današnji sastanak između ambasadora i visokog predstavnika u BiH ocijenio je veoma kvalitetnim i korisnim, govoreći da su svi ambasadori izrazili čvrstu opredijeljenost da pomognu i daju podršku političarima u pokušaju rješavanja situacije.

“Također, dajemo podršku visokom predstavniku Valentinu Inzku u njegovim pokušajima da pomogne da se sastanu premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednik FBiH Živko Budimir s potpredsjednicima Svetozarem Pudarićem i Mirsadom Kebom” – kaže Moon.

Tim bi se sastankom, smatra, na neki način moglo pronaći rješenje, ali podsjeća da su bh. političari ti koji trebaju donijeti odluke za rješavanje problema u državi.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com