Brod klizi u more, prekinuta potraga za 14 nestalih

Spasioci su prekinuli operaciju spašavanja na potopljenom italijanskom putničkom brodu, pošto je Costa Concordia počela da klizi sa stijene na koju se nasukala.

“Brod je skliznuo devet centimetara vertikalno i 1,5 centimetara horizontalno. Odmah smo izvršili evakuaciju. Ovo je nešto od čega smo strahovali”, izjavio je portparol spasilačke službe i dodao da ne zna kada će potraga biti nastavljena i da će u međuvremenu biti praćena stabilnost broda.

U zoru je pronađeno tijelo šeste nastradale osobe, a spasioci su u trupu broda tragali za 14 osoba čija sudbina nije poznata.

ier Luigi Foschi, predsjednik kompanije “Costa krstarenja”, saopštio je da je za nesreću odgovorna “ljudska greška” koju je počinio kapetan broda.

“Kompanija će biti u bliskom kontaktu sa kapetanom i pružiće mu svu neophodnu pomoć, ali moramo da priznamo činjenicu da se ljudska greška ne može negirati”, rekao je Foschi na konferenciji za novinare u Genovi, javlja Srna.

On je dodao da “kompanija ne odobrava ponašanje koje je dovelo do nesreće”, odnosno “odstupanje od idealnog kursa”.

Foski je rekao da Costa Concordia, koja se prije tri dana nasukala sa više od 4.200 putnika i članova posade kod italijanske zapadne obale, nije imala problema sa bezbjednosnom opremom. “Brod je ultrabezbjedan. Ovo je bio vanredan događaj koji se nije mogao predvidjeti”, dodao je Foschi.

On je rekao da je u rezervoarima broda ostalo 2 300 tona goriva, ali da za sada nema znakova curenja u more.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com