Darko Šarić se krije u Južnoj Africi

Osumnjičeni za šverc kokaina iz Južne Amerike Darko Šarić krije se u Južnoj Africi pod zaštitom lokalnih mafijaških vođa, piše južnoafrički dnevnik Independent.

Odbjegli narkobos Darko Šarić, jedan od najtraženijih krijumčara droge, živi pod lažnim imenima, a vođe lokalnih kriminalnih bandi mu pomažu da izbjegne otkrivanje, koristeći veze sa korumpiranim policajcima.

Independent navodi da je ovo otkriveno nakon što je dnevnik Daily Voice prošle sedmice objelodanio je da srpski plaćeni ubica Dobrosav Gavrić živi u Mother Cityju već tri godine pod zaštitom mafijaša Cyrila Beeka.

Ubistvom Beeka počelo je otkrivanje povezanosti međunarodnih kriminalnih grupa i lokalnih mafijaša u tom dijelu Južne Afrike.

U ekskluzivnom intervjuu koji je juče objavio Daily Voice, nekadašnji dugogodišnji kriminalac, a danas svjedok-saradnik, potvrdio je sumnje koje već dugo postoje u umiješanost južnoafričkih kriminalnih grupa sa glavnim srpskim krijumčarima droge.

On je dao detalje o seriji profesionalnih ubistava, uključujući i Beekovo, u martu prošle godine. Isti izvor je naveo da sada strahuje i stalno bježi kako bi sačuvao život od mafijaških šefova koji su se okrenuli protiv njega i da je neimenovana osoba “vrlo bliska” Cyrilu Beeku željela da ga ubije, u slučaju da se u tome nije uspjelo prvi put.

Istakao je da se međunarodni bjegunac Darko Šarić krije u okolini Gautenga, uz pomoć kriminalnih šefova lokalnih bandi i da je Šarić povezan sa češkim kriminalcem 42-godišnjem Radovanom Krejčirom, osuđenom za brojne prevare, koji se takođe povezuje sa ubistvom Beeka.

Krejčir je bio prijatelj i Beeka i Dobrosava Gavrića, ali se pretpostavlja da se razišao sa Beekom zbog nekog posla. Ubrzo su krenule glasine da je Gavrić, koji je bio ozbiljno povrijeđen u pucnjavi, na “listi za odstrjel”.

Intervju 65-godišnjeg svjedoka-saradnika, koji sebe naziva Ujka Sem, dnevniku Daily Voice, a koji je dao u svom skrovištu u Istočnom Capeu, navodi se i da Gavrić nije jedini traženi Srbin koji koristi Južnu Afriku kao zemlju u kojoj se skriva.

Srpski “kralj droge” Darko Šarić, krije se u Gautengu i nalazi se pod zaštitom lokalnih šefova podzemlja – dodao je izvor.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com