Denis Bećirović: Evropski put Hrvatske putokaz za BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović izrazio je uvjerenje da će evropski put i napredak Hrvatske biti putokaz i podstrek BiH u približavanju evroatlantskim integracijama i ostvarenju nastojanja da se što prije integriše u Evropu.

U čestitki predsjedniku Sabora Hrvatske Borisu Špremu povodom uspješno okončanog referenduma o pristupanju EU, Bećirović je naglasio da su se ovim činom građani Hrvatske opredijelili da svoju budućnost grade u evropskoj porodici naroda.

Uz iskrene čestitke, Bećirović je Špremu i svim saborskim poslanicima uputio i izraze dubokog uvažavanja, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Za ulazak Hrvatske u EU na jučerašnjem referendumu glasalo je 66,26 posto birača. U BiH je više od 90 posto hrvatskih državljana podržalo ulazak Hrvatske u EU, od čega u Sarajevu 94 posto, Banja Luci 92 posto, Tuzli 94 posto i u Mostaru 85 posto. Na 24 biračka mjesta u BiH glasalo je nešto više od 6.000 od ukupno 263.000 hrvatskih državljana sa pravom glasa.

Hrvatska će 1. jula 2013. godine postati punopravna članica EU, nakon što Hrvatski sabor i parlamenti 27 država članica ratifikuju Pristupni ugovor.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com