Dodika nije uplašilo naoružanje pronađenom u ‘Boriku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u potpunosti osjeća sigurno i da je Republika Srpska stabilna.

Dodik je rekao da je činjenica da je u dvorani Borik uoči obilježavanja “Dana RS-a” pronađeno naoružanje i da je policija RS profesionalno uradila posao, te da je na nadležnim tužilaštvima sprovođenje dalje istrage.

“Najvažnije je da je došlo do razotkrivanja čitave te stvari, jer je činjenica da je u dvorani Borik pronađeno naoružanje”, rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da treba odati priznanje Ministarstvu unutrašnjih poslova RS na urađenom poslu.

“Nadam se da će istraga dovesti do saznanja da li je postojalo nešto organizovano”, rekao je Radojičić novinarima.

Policija je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane Borik pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj su bili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, te štapine sa upaljačem.

Šezdesetjednogodišnji radnik dvorane Boško Stanišljević predao se policiji i priznao da je ostavio oružje i municiju u Boriku.

Dodik: Federalni mediji satanizuju Srbe

Milorad Dodik ocijenio je danas da Federalna televizija i mediji u FBiH godinama kolektivno satanizuju Srbe, ali i poručio da će RS nastaviti da slavi svoje praznike.

“Republika Srpska će nastaviti da obilježava važne datume i slavi svoje praznike, a neka federalni mediji nastave sa mržnjom koju apsolutno ne sankcioniše Regulatorna agencija za komunikacije BiH”, izjavio je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je istakao da je ponosan na medije iz Republike Srpske koji ne siju mržnju i koji su apsolutno tolerantni.

Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić okvalifikovao je izvještavanje federalnih medija kao “užasno i ratnohuškačko”.

“Retorika, koja se koristi u federalnim medijima je ratna i ostavlja loše posljedice na ukupne odnose u BiH”, smatra Radojičić.

On je upitao šta radi Regulatorna agencija za komunikacije, osim što uzima pare.

Oni su ove optužbe iznijeli zbog priloga u Dnevniku FTV-a i emisiji “60 minuta”, emitovanoj 9. januara i smatraju da je izneseno niz optužbi i uvreda na račun srpskog naroda i političara, te RS-a i Srbije.

Kako kažu srpski narod je optužen da je “genocidan od postanka do nestanka”.

(VIsokoIN/Srna)

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com