Elvir Laković Laka: Volio bih osjetiti tu majčinsku ljubav, da vidim kako je… U ovom životu sam jedino bio pijan ko majka

Srbijanski Mondo napravio je intervju s bh. muzičarem Elvirom Lakovićem Lakom. Šta Laka kaže o svojim ljubavima, karijeri, muzičkoj sceni, fenomenu Evrovizije, pročitajte u tekst ispod…

On je jedinstven i njega je teško kopirati. “Folovi” su urođeni u njegovim rečenicama, njegov humor je specifičan i sve što on radi ima autorski pečat – slobodno kaže da se “ona upiškila”, da je “brko autoritet” i da je “voli ko međed”, jer on je – Laka!

Bh. pjevač zanimljivog muzičkog izražaja, Elvir Laković – Laka, nedavno je snimio novu pesmu “Mačko”, a nakon toga i spot koji podsjeća na na filmove Tima Burtona, piše Mondo.

“Kad sam krenuo za Goražde preko Mokrog, auto mi je sa desne strane poskočio, a kad sam se okrenuo, vidio sam zgaženu mačku. Kasnije se protezala, a nije bilo jutro što znači da se nije tek probudila. Bila je crna, što znači da sam uništio zlo. Pogledao sam u retrovizor i rekao ‘hej mačko moja’ i eto tako je nastala pjesma kojom želim da najavim novi album, ali ne znam kada će da bude objavljen jer je kriza”, ispričao je Laka pomalo bizarnu inspiraciju za pjesmu “Mačko”.

Novinarka Monda ga je pitala šta znači krv koja iz njegovog nosa kaplje na hljeb dok on na glavi ima čuveni milje: “U spotu kaplje krv kao metafora za hljeb koji je krvavo zarađen, može biti to ali mnogi i drugačije doživljavaju, meni je to bilo u glavi. A heklanje – pa proganjalo me cijeli život, ili je stajalo na televizoru, ili na ormaru, kauču… Samo sam htio da kažem da mi se heklanje kroz sve ove godine popelo na vrh glave.”

Laku inspiriše sve što “ima nešto što govori o nečemu iz njega”. “Oslanjam se najviše na talenat, pa šta mi talenat pošalje. Nekad je teško oslanjati se na njega, jer ja hoću da mi pošalje pjesmu, a on neće, pa moram stalno da razmišljam, a nekad se probudim uveče i samo mi krenu pjesme – nadoji se podsvijest pa nekad sama izbaci nešto.”

Na Eurosong bi ponovo i kaže da je već rekao organizatorima ako ne budu imali koga, da opet pozovu njega. “Evrovizija je jedan ogroman šoubiznis, to je veliki pritisak, ‘presekirao’ sam se tamo, a sljedeći put bih znao kako bih to odradio. To nije toliki kič za koji se smatra. Kiča, osim u folku, ima i u popu i roku, čak i DJ-eva ima kičastih.”

Muzika nije jedina Lakina ljubav. On voli i cvijeće, a najviše “gladidole”, ali uživa i u brzoj vožnji…

“Zaista volim cvijeće. Volim i druženje sa ljudima koji imaju istu energiju poput moje, tada se opustim totalno. Volim duge vožnje. Vozim automobil prebrzo, uvijek me je strah da ne izgubim život, kao ona zgažena mačka. Ali ne mogu sporije, u tome uživam. U autu slušam radio, diskove sam preslušao po sto puta, a prije neki dan sam isključio i radio i samo slušao vjetar. Ko zna možda uskoro nastane i neka pjesma o vjetru koju će mozak podsvjesno da izbaci.”

Kada je u pitanju ljubav, Laka kaže da voli previše pa brzo “pregori”: “Ja kada volim volim do 300 stepeni, kao kada palite rernu. Uvijek upalim do najvišu temperaturu, pa ručak izgori. Možda bi bilo bolje da okrenem na 150, pa da polako rumeni. Prije sam imao više obožavateljki, sada je malo utanjilo, ne znam da li je zbog svjetske ili krize kod nas?!”

Laka je, tvrdi, u prošlom životu bio žena, a u budućem bi volio biti isto. “Žene nisu tako komplikovane, ne može se to generalizovati. Ta majčinska ljubav je nevjerovatna! Volio bih to osjetiti, da vidim kako je, šta znači ta privrženost i žrtvovanje. U ovom životu sam jedino bio ‘pijan ko majka'”.

Iako je dugo boravio u Americi, internacionalnu karijeru ne planira jer “tamo ima ovakvih Laka na milione”, a i trebaju mu milioni… Možda “preko bare” takvih ima na milione, ali mi ovdje imamo samo jednog Laku, piše Mondo.

(VisokoIN)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com