Emir Suljagić: Milorad Dodik je učesnik u genocidnom projektu jer ga poriče

Republika Srpska je nastala na genocidu nad Bošnjacima, te nikakvo poricanje ne mijenja tu realnost, izjavio je danas Feni jedan od preživjelih genocida u Srebrenici, aktualni ministar obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevu Emir Suljagić, reagujući na izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom današnjeg TV duela u Tanjugovom centru u Beogradu s predsjednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.

“Ako je nekad i bilo, sada nema sumnje da je Milorad Dodik bio učesnik u genocidnom projektu, za šta su dokaz njegovi govori iz vremena dok je bio poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, te neupitna podrška Ratku Mladiću”, poručio je Suljagić.

Suljagić, također, smatra da od danas nema sumnje da je krv srebreničkih Bošnjaka i na Dodikovim rukama, jer je posljednja faza svakog genocida poricanje.

“Ono što ne razumijem je kako Dodik može, nakon ovoga, biti prihvatljiv sagovornik bilo kome u regionu i međunarodnoj zajednici. Krajnje je vrijeme da se o Dodikovoj politici negiranja genocida – osim Ambasade SAD-a u BiH – očituje i delegacija Evropske unije u BiH”, kazao je Suljagić.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

VISOKOIN.COM

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM