Facebook predstavio još jednu opciju – “Reply”

Nakon predstavljanja Graph Searcha i novog News Feeda, Facebook je predstavio još jednu opciju – ‘Reply’, odnosno mogućnost da korisnici odgovaraju na prethodne komentare.

Svi korisnici fan-stranica mogu uključiti ovu opciju na način da se prijave na fan-stranicu i kliknu “Uredi stranicu” – “Upravljanje korisničkim pravima”. Na toj stranici možete prema potrebi uključiti ili isključiti “Replies”.

Do 10. jula Facebook je svim korisnicima pružio mogućnost da sami uključe ovu opciju, a nakon tog datuma uključit će se svim stranicama (Pages).

“Reply” omogućava korisnicima da direktno odgovaraju na komentare ostavljene na fan-stranici te započnu konverzacijski niz. Na taj način olakšat će se direktna interakcija s pojedinim čitateljima te se važne konverzacije neće izgubiti među ostalima.

Naime, umjesto kao dosad nespretnog navođenja imena osobe kojoj korisnik odgovara na pojedini komentar, sada će imati mogućnost da direktno putem tipke “Reply” odgovori na tačno određeni komentar.

Facebook je ovu opciju uveo nakon nekoliko mjeseci testiranja, piše Tehnoklik. Kompanija je također objavila da će nova opcija značajno unaprijediti konverzaciju te da će se koristiti kako bi se potaknuo otvoreni dijalog s publikom.

(VisokoIN)

Vezani članci

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

VISOKOIN.COM

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

VISOKOIN.COM

Vijest o gašenju Instagrama i Facebooka pozdravili mnogi: Idite slobodno

VISOKOIN.COM

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

VISOKOIN.COM

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

VISOKOIN.COM

Nokia “oživljava” dva klasična modela, dodat će im Facebook i YouTube

VISOKOIN.COM