Facebook se ponovno mijenja!

Proteklih nekoliko mjeseci neki korisnici Facebooka na Novom Zelandu dobili su priliku isprobati novi dizajn Timelinea koji je pregledniji i jednostavniji u odnosu na aktualni prikaz stranice profila na ovoj društvenoj mreži.

S obzirom da je Facebook samo testirao s novim Timelineom (u posljednje su vrijeme primijećena dva nova dizajna TL-a), nije bilo poznato hoće li ova kompanija svim korisnicima predstaviti novi Timeline ili će na kraju odustati od promjena.

Ipak, sada su iz Facebooka islužbeno objavili da će tijekom sljedećih nekoliko sedmica svi korisnici dobiti novi Timeline u kojem je glavna novost da će se, umjesto s obje strane na glavnoj profilnoj stranici, objave s ove mreže prikazivati samo na desnoj strani koja će biti malo povećana u odnosu na lijevu stranu na kojoj će se prikazivati ostale informacije poput fotografija, aplikacija, posjećenih mjesta i drugih aktivnosti.

Kao što je i ranije najavljeno, promijenjen je i izgled kategorija koje se nalaze ispod naslovne kategorije – više nema kućica s malim fotografijama prijatelja, likeova, posjećenih mjesta i slično, već su one sada prikazane u obliku tekstualnog izbornika, a promijenjen je dizajn kućice ‘O meni’ koji je sada također pregledniji i ljepši.

S novim Timelineom ekipa iz Facebooka dala je puno više pažnje sadržaju kojeg korisnici vole i prate pa će sada biti jednostavnije dodavati i dijeliti stvari poput glazbe, filmova i knjiga. Iz Facebooka su objavili da će korisnici sada lakše dodavati i aplikacije poput npr. Instagrama na Timeline na kojem će se (samo s lijeve strane) prikazivati fotografije objavljene putem ove i drugih aplikacija.

Ovo je već treća velika novost koju je Facebook predstavio ove godine – prvo su predstavili novi način pretraživanja Graph Search, zatim su predstavili promjene na news feedu, a sada je napokon redizajniran i Timeline.

Trenutno ove opcije još nisu dostupne većini korisnika ove mreže, no očekujemo da postanu dostupne tokom sljedećih nekoliko sedmica tako da ćemo uskoro koristiti poprilično izmijenjeni i pregledniji Facebook na kojem će dominirati velike fotografije, koji će biti više orijentiran dijeljenju sadržaja i na kojem ćemo moći personalizirati sadržaj koji se prikazuje na glavnoj stranici.

facebook_timeline_2

(VisokoIN)

Vezani članci

Facebook mijenja neke stvari na profilima

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Vijest o gašenju Instagrama i Facebooka pozdravili mnogi: Idite slobodno

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com