Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

Svi težimo ka tome da nam grad bude što ljepši i primamljiviji, kako za nas, tako i za turiste koji u sve većem broju posjećuju Visoko. Iako se tako možda ne čini, ali mnogo toga je i do nas samih, posebno po pitanju pokretanja inicijativa koje mogu doprinijeti napretku kompletne zajednice. Tako je naš sugrađanin Faruk Šahinović pokrenuo zanimljivu akciju te pozvao sve da mu se priključe.

“Pozivam građanke i građane na akciju postavljanja ukrasnog cvijeća na Kožarski most u Visokom. Ovo je simboličan čin kojim iskazujemo poštovanje prema jednoj firmi koja je othranila mnogo porodica u našem gradu. Svako od nas je direktno ili indirektno bio povezan sa nekadašnjim KTK-om i smatram da je naša obaveza da uzvratimo simboličnim gestom. Namjena je višestruka, probudit će emocije kod mnogih ljudi, uljepšat ćemo most i ujedinit će nas u jednakoj želji da ukrasimo centar grada”. poručio je organizator akcije Faruk Šahinović.

Akcija počinje 19.07. i traje do 21.07. na način da svi zainteresovani dođu u Fragment caffe i prijave se za akciju, napišu na papiriću šta žele da bude istaknuto na pločici koja će biti zalijepljena na žardinjeri. Ime neke drage osobe, motivacijska poruka, duboka misao, sve ono što neko smatra da ima veliki značaj za njegov život. Napominjemo da političke poruke, parole i ličnosti ne spadaju u ovu kategoriju.

Nakon toga, 25.07. u 19:00h u Fragment caffe-u će biti spremne žardinjere sa cvijećem i kolektivno će biti postavljene na Kožarski most. Cijena jedne žardinjere sa nosačima, zemljom, cvijećem i pločicom sa natpisom je 20,00 KM. Ovo je poziv na građansku inicijativu da svako od nas doprinese uljepšavanjem mosta i grada. Akcija se realizuje uz podršku JKP Gradska groblja Visoko.

Pogledajte poziv na akciju koji je uputio Faruk Šahinović.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com