Federer: Bit će interesantno pratiti povratak Đokovića nakon pauze

Švicarski teniser Roger Federer je izjavio da će biti veoma zanimljivo pratiti kako će se srbijanski teniser Novak Đoković snaći na terenu nakon šestomjesečne pauze.

“Ni meni nije bilo baš jednostavno. Uvijek je tako kada se vraćaš na teren. To je logično. Uzmite Rafu, Novaka i mene kao primjer. Mislim da, možda zbog razlike u odnosu na druge igrače, kada se vratimo možemo dostići taj visoki nivo. Iako se ne osjećamo dobro, i dalje možemo pronaći način da odigramo dobro, dok bi se drugi odmah mučili bilo bi im dosta teže. Da, mislim da je to zbog naših rezultata. Fizički i psihički mi smo tu negdje, pitanje je samo da li je naša igra dovoljno dobra u tom momentu. Zbog toga je interesantno pratiti povratak velikih igrača koji se vraćaju poslije povrede, poput Stana i Novaka ove sedmice”, kazao je Švicarac novinarima.

Istakao je da očekuje i vrlo zanimljiv meč između Đokovića i Gaela Monfilsa u drugom kolu Australian Opena.

“Bit će sigurno veliki test protiv Gaela. Mislim da će biti vrlo interesantno. Nisam gledao Novaka mnogo, ali rezultat pokazuje da se do sada prošetao. Međutim, jasno je da će mu Gael biti veliki test. Pratite to pažljivo”, rekao je Federer.

Đoković je ranije najavio da bi uprkos pauzi mogao opet dominirati teniskim terenima, kao što su Federer i Rafael Nadal prošle sezone, nakon slične pauze.

Vezani članci

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila novo finale

VISOKOIN.COM

Đoković ostao bez još jednog sponzora

VISOKOIN.COM

Đoković: Sve sam bliže željenoj formi

VISOKOIN.COM

VISOKO: Obilježeno 68 godina rukometa

VISOKOIN.COM

Lajkert i Terzić složni: Od Elvedine Muzaferije možemo očekivati sjajan rezultat

VISOKOIN.COM

Negativni efekti deportacije Novaka: Ljudi vraćaju karte

VISOKOIN.COM