Gadafijev sin Khamis još uvijek živ, Saifu al-Islamu odrezali prste?

Istovremeno s prepucavanjima o tome gdje bi se trebalo suditi Saifu al-Islamu razvila se još jedna žučna rasprava, ona o Saifovim prstima. Naime, na fotografijama snimljenima nakon što je uhvaćen u subotu pukovnikov sin ima zavoje na tri prsta desne ruke.

Saif je ispričao da je ranjen prije mjesec dana u NATO-ovu bombardiranju, no neki sumnjaju u to. Realnijim im se čini da su ga osakatili pobunjenici. Jedan od njih je ljekar Andrey Murkhovsky koji je pregledao Saifa u gradu Zintanu.

Sumnjiva ozljeda

Doktor je ispričao da mu se Saif (39) činio malo prestrašen, ali na njemu nije primijetio ni trunku depresije. No, njegova je ozljeda, tvrdi, “vrlo neuredna” i sumnjiva.

Saif je, naime, ostao bez gornjeg zgloba na kažiprstu i polovice palca, a prsti su mu bili jako smrskani.

– To se moglo dogoditi u eksploziji bombe, ali onda bi imao i drugih tragova po tijelu, no nije ih bilo – tvrdi ljekar.

Osveta za bahatost

Prema jednoj, prste su mu odsjekli pobunjenici kad su ga uhvatili u subotu. Prema drugoj, pobunjenici su ga osakatili prije mjesec dana kad su ga uspjeli nakratko uhvatiti.

Tako su mu se osvetili jer im je Saif, na televiziji, znao prijetiti prstom, nazivajući ih štakorima. U međuvremenu, u Libiju je na razgovore stigla delegacija Međunarodnoga kaznenog suda, a libijski dužnosnici navodno su rekli da im je Saif priznao kako je njegov mlađi brat Khamis još uvijek živ.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com