Gadafijeva kćerka pozvala na rušenje nove vlasti

Kćerka nekadašnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija, Ajša, pozvala je Libijce da svrgnu nove vladare u zemlji, čime je vjerovatno prekršila odredbe na osnovu kojih je dobila izbjeglički status u Alžiru odakle je i uputila poruku, javio je AP

Ajša je jučer, u audioporuci za sirijsku televiziju El-Raid, pozvala na pobunu protiv ljudi koji su svrgli s vlasti njenog oca, odnosno protiv vlade koja je, kako je kazala “došla s NATO avionima”.

“Moj otac nije otišao, on je uvijek s nama”, oglasila se Ajša po isteku 40-dnevne žalosti za svojim ocem.

“Ne zaboravite naređenja svog oca koji vas je pozvao da nastavite da se borite, čak i kada više ne čujete njegov glas”, navela je ona, prenio je Tanjug.

Gadafija su (koji je bio libijski vođa 42 godine) 20. oktobra ubili libijski pobunjenici, zajedno s njegovim sinom Mutasimom.

Kad je libijska prijestolnica Tripoli pala u ruke pobunjenika, Ajša je sa svojom majkom i dvoje braće izbjegla u susjedni Alžir, podsjeća američka agencija.

Ajša je izjavom, navodi AP, prekršila obećanje alžirskim vlastima da ona i članovi njene porodice neće davati političke izjave kako ne bi izgubili status humanitarnih izbjeglica.

Nakon slične izjave iz septembra, alžirski zvaničnici su je upozorili da bi mogla biti protjerana iz zemlje.

Alžirske vlasti su imale dobre odnose s Gadafijem, a sada nastoje da poprave odnose sa novim libijskim liderima, podsjetio je AP.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com