Hillary Clinton najavila povlačenje iz politike

Državna sekretarka SAD Hillary Clinton rekla je danas da želi da se poslije dvije decenije povuče iz američke politike i tako ponovo “zapušila usta” onima koji su govorili da će ostati u vladi ukoliko predsjednik Barack Obama osvoji novi mandat.

Clinton je zaposlenima u State departmentu kazala da je spremna za odmor, kao i da uopšte ne prati debate republikanskih predsjedničkih kandidata.

Ona je dodala da želi da utvrdi tačno koliko je umorna pošto je bila prva dama, senator, učestovala u trci za predsjedničkog kandidata, i posljednjih godina obavljala posao državne sekretarke.

“Stavila sam jasno do znanja da ću sigurno ostati sve dok predsjednik ne imenuje nekog novog, a taj prenos funkcije može da se desi ako Obama osvoji reizbor”, rekla je Clinton na sastanku u State departmentu.

“I mislim da bi poslije 20 godina u visokoj američkoj politici i svih izazova koji idu sa tim, najvjerovatnije dobra ideja bilo prosto utvrditi koliko sam umorna”, dodala je državna sekretarka SAD.

Ona je, međutim, kako navodi agencija AP, ostavila otvorena vrata za eventualni povratak, dodajući da “svi uvijek govore (o umoru) kada napuštaju slične poslove”.

Kao državnoj sekretarki, njoj je zabranjeno da na bilo koji način učestvuje u predizbornoj kampanji, što je ona ocijenila kao neobično. Dodala je, međutim, da uživa što je daleko od “borbe”, kao i da nije gledala nijednu republikansku debatu.

“Za mene je malo neobično da budem potpuno izvan izborne sezone. Ali, znate, nisam gledala nijednu od ovih debata”, navela je ona.

Dodaje da očekuje da će kampanja za novembarske predsjedničke izbore “isisati mnogo pažnje” koja je inače posvećena spoljnopolitičkim temama, ali se našalila da bi to zapravo moglo da pomogne State departmentu.

“Dobra vijest je da možda možemo da učinimo još više ako na nas ne obraćaju pažnju, te treba imati to u vidu”, navela je uz osmijeh.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com