Hrvatska: Ubicama Ive Pukanića 148 godina zatvora

Vrhovni sud je odlučio: potvrđena je dosad najveća kazna za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj. Šesteročlana skupina koja je – za još uvijek nepoznatog krajnjeg naručitelja – organizirala i izvela likvidaciju suizdavača Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića neće biti u zatvoru 150, već 148 godina.

To je jedina korekcija prvostupanjske presude koju je za ubojstvo suizdavača Nacionala Ive Pukanića i Nike Franjića 3. studenog objavila 2010. objavila sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul.

Informacija je to koja je neslužbeno potvrđena na Vrhovnom sudu.

Suci su o žalbama branitelja optuženika, ali i USKOK-a vijećali tri dana, od 6. do 8. veljače ove godine. Presudom je praktički postala bespredmetna i ustavna tužba Slobodana Đurovića koji smatrua da je nezakonito u pritvoru.

Rješenjem Vrhovnog suda, kojim su potvrđene presude , svi pritvorenici ostaju u zatvoru. U najboljem slučaju 58-godišnji Đurović, može, zatražiti da kaznu nastavi izdržavati u Crnoj Gori.

S obzirom na visine kazne koje su izrečene nekima od optuženika one bi za njih mogle biti doživotne . Još postoji teoretska mogućnost da im se skrati kazna ili ih se pomiluje, ali to se teško može očekivati.

Prvooptuženom Robertu Mataniću (33) Vrhovni sud je potvrdio 33 godine zatvorske kazne. Nešto bolje prošao je njegov bratić Luka (28) kojem je jedinstvena kazna smanjena sa 16 na 15 godina, a ista odluka donesena je i u slučaju Amira Mafalanija (30). Željku Milovanoviću (46) potvrđena je maksimalna zatvorska kazna od 40 godina zatvora, a Bojanu Guduriću (31) potvrđena je kazna zatvora od 30 godina.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com