Island – prva država zapadne Evrope koja je priznala Palestinu

Kako prenosi International Herald Tribune, za neovisnost Palestine glasalo je 38 od ukupno 63 zastupnika koji su priznali državne granice iz 1967. godine, iz vremena prije početka ratnog sukoba s Izraelom.

Islandski parlament izglasao je u utorak rezoluciju kojom je priznao neovisnost Palestine čime je ova otočna država postala prva zemlja zapadne Europe koja je napravila ovaj korak.

Kako prenosi International Herald Tribune, za neovisnost Palestine glasalo je 38 od ukupno 63 zastupnika koji su priznali državne granice iz 1967. godine, iz vremena prije početka ratnog sukoba s Izraelom. – Island je prva država koja je napravila ovaj povijesni korak – istaknuo je Ossur Skarphedinsson, islandski ministar vanjskih poslova i političar koji je predložio rezoluciju.

Islanđani su osim priznanja zatražili od Izraela i Palestine da prekinu međusobno nasilje te održe nove pregovore o mirovnom ugovoru temeljenom na međunarodnom pravu i rezolucijama UN-a što uključuje međusobno priznavanje neovisnosti obiju država.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com