Jedan klub želi Džeku pod svaku cijenu

Još uvijek nije poznato u čijem dresu će naredne sezone nastupati Edin Džeko. Kapiten bh. reprezentacije odmara dok uveliko traju špekulacije oko njegove budućnosti.

Naš fudbaler ima važeći ugovor sa Romom do ljeta naredne godine, međutim nije sigurno da će posljednju godinu ugovora s “Vučicom” i odraditi. Džeko se povezuje sa brojnim klubovima, ali, prema informacijama italijanskih medija, nije bilo zvanične ponude.

Danas je informaciju objavio renomirani sportski novinar koji je provjeren po pitanju transfera Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), koji javlja kako je turski prvak Bešiktaš zainteresovan za usluge Edina Džeke.

Ranije je istu vijest objavio turski “Fanatik”, tvrdeći kako Bešiktaš želi dva iskusna napadača da pojača svoj tim i da naredne sezone ponovo osvoji domaće prvenstvo, ali i da napravi evropski iskorak. Diego Kosta je očigledno otpao iz priče, ali ova oko Džeke je i dalje aktuelna.

U proteklim danima se pojavila informacija kako Džeko dogovora transfer u Fenerbahče, međutim to je demantovano. Edin je ove sezone za Romu odigrao 38 utakmica i postigao je 13 golova uz pet asistencija.

Vezani članci

Džekin intervju otkriva mnoge stvari iz karijere

Visokoin.com

Edin Džeko divnom porodičnom fotografijom čestitao Novu godinu

Visokoin.com

Pohvale napadaču Intera: Džeko je bolji od Lukakua

Visokoin.com

Džeko uvršten u tim Rome za derbi protiv Intera

Visokoin.com

Kreće nova kampanja Edina Džeke i Telemacha

Visokoin.com

Džeko: Totti je legenda u svakom pogledu

Visokoin.com