Kairo: Nastavljeni sukobi demonstranata i snaga sigurnosti

I danas su nastavljeni sukobi između demonstranata i snaga sigurnosti na trgu Tahrir u Kairu, nedaleko od ambasada Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, javlja reporter agencije Anadolija.

Sukobi demonstranata i snaga sigurnosti intenzivirani su u dijelu grada Simon Bolivar i uz obalu rijeke Nil.

U jučerašnjim sukobima kod mosta Qasr Al Nil smrtno su stradale dvije osobe.

Također došlo je do nereda između demonstranata i snaga sigurnosti u Iskenderiji na jugu Egipta. Tokom nereda privedeno je 10 osoba.

U neredima koji su prethodnih dana izbili povodom godišnjice egipatske revolucije, te nereda u gradovima Port Said, Ismailiji i Suveysu smrtno je stradao veliki broj stanovnika. Nakon jučerašnje presude Suda u egipatskom gradu Port Saidu, kojom je sedam policajaca oslobođeno krivice za nerede i ubistva navijača na utakmici egipatskog prvenstva u februaru prošple godine, navijači fudbalskog kluba Al-Ahli zapalili su policijski ured i zgradu Fudbalske federacije Egipta u Kairu.

Savjetnik egipatskog predsjednika Bakinam Es Serkawi izjavio je da će vlada pod vodstvom Hisama Kandila ostati na dužnosti do izbora. Iako neke političke partije smatraju da je za izlazak iz unutarnje krize neophodna ostavka Kandilove vlade, Serkavi je istakao da sadašnja vlada radi svom snagom, te da treba ostati na vlasti do izbora.

(VisokoIN/AA)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com