Komisija potpisala prijedlog o poništenju diplome Sebije Izetbegović

Nakon što je Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u okviru provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Sebije Izetbegović dala zvaničan prijedlog da se poništi diploma, dokument je potpisalo osam članova Komisije.

Komisiju predvodi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Članovi su Rasim Muratović, predsjednik Vijeća grupacije društvenih nauka, Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, Samir Dolarević, predsjednik Vijeća Grupacije tehničkih nauka, Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih nauka, Ališer Sijarić ispred Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, generalni sekretar UNSA, Vesna Lazić, sekretarica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

Tomašević saglasan

Prijedlog o poništenju diplome nije potpisao samo Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, međutim, kako nam je potvrđeno on je saglasan sa odlukom, ali dokument još nije potpisao.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Komisija uputila je zvaničan prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju direktorice KCUS-a. Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistra, docenta i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesora na Univerzitetu u Sarajevu.

Skroman prosjek

Shodno zakonu prijedlog Komisije analizu prikupljene dokumentacije, bit će upućen Senatu univerziteta i rektoratu . Praktično, ako se zna da Tužilaštvo KS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebiji Izetbegović možda ostati samo titula završenog studenta medicine.

Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom, medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja.

Vezani članci

Ostaje otvoreno pitanje: Šta će biti sa pozicijom Izetbegović na čelu KCUS-a

Visokoin.com

Sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu o doktoratu Izetbegović

Visokoin.com

Iako Sebija Izetbegović nema diplomu, Bakir treba podnijeti ostavku… Sve je znao, ništa nije poduzimao!

Visokoin.com

Muradif Pajt teško tereti Sultaniju: Sebija ukrala naučni rad

Visokoin.com

Sebija Izetbegović ponudila objašnjenje zašto nije htjela dostaviti indeks

Visokoin.com

Novi detalji o Sebijinoj “diplomi”: Nije stekla status postdiplomca, omogućena joj odbrana magistarskog!

Visokoin.com